Bebeklerde hıçkırık son zamanlarda birçok ailenin sıklıkla araştırdığı konular arasında bulunmaktadır. Aileler, bebeklerde hıçkırık konusunu araştırırken bebeklerde hıçkırık nasıl geçer, bebeklerde hıçkırık neden olur ve yenidoğan bebeklerde hıçkırık konularının da cevaplarını bulmak isterler.
Bebeğinizdeki en küçük bir değişikliğin bile sizde merak uyandırması, heyecanlandırması ve endişelendirmesi aşırıya kaçmadıkça çok normaldir. Onun için en iyisini istemektesiniz. Bu yüzden de hiçbir olumsuz sinyali gözden kaçırmak istemiyor olabilirsiniz. Aşağıdaki bebeklerde hıçkırık konulu yazıyı okuyarak hıçkırığın ne olduğu, nedenleri ve nasıl geçeceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz ancak siz yine de gerekli gördüğünüz durumlarda doktorunuza danışmayı ihmal etmemelisiniz.
Hıçkırık, göğüs kafesini karın boşluğundan ayıran ve nefes almada önemli bir rol oynayan kas olan diyaframın istemsiz bir şekilde kasılması anlamına gelmektedir. Diyaframın her kasılmasının ardından ses tellerinin aniden kapanması sonucunda hıçkırık sesi meydana gelir. Küçük bebeklerde hıçkırık çok sık rastlanan bir durumlardan bir tanesidir. Hıçkırmak bebekler için oldukça normaldir ve sindirim sisteminin gelişiminin olması gerektiği gibi ilerlediğinin göstergesidir. Anne karnındaki bebeklerin dahi hıçkırığa eğilimli olması beklenmektedir. Gebeliğin 4. ayından sonra annenin karnında küçük spazmlar görülebilir ve bu spazmlar bebeğin anne karnında da hıçkırdığına işaret edebilir. Hatta bazı anneler hamileyken bebeğinin hıçkırmasını hissedebilmektedir. Doğumdan sonra ise bebeklerin ilk aylarda fazlaca hıçkırdığı bilinmektedir. Bu hıçkırıklar bebeğin 1 yaşına gelmesine kadar devam edebilmektedir.